Orosanmälan för barn eller vuxen

LÄS MER

Du kan göra en orosanmälan för ett barn, en ungdom eller vuxen som du är orolig för. Du behöver inte ha bevis. Det räcker att du misstänker någon form av missförhållande. Anmälan ska alltid göras till samma kommun som personen är boende i.

Du kan skicka in en orosanmälan som privatperson eller i din yrkesroll. Som privatperson kan du välja att vara anonym när du gör en orosanmälan. Men då blir det svårare för socialtjänsten att utreda ärendet. Vissa yrkeskategorier har anmälningsskyldighet. Om du gör anmälan i tjänsten ska du berätta vem du är och var du jobbar. 

Om du är osäker på allvaret i situationen kan du ringa till socialtjänstens Mottagningsgrupp och prata med en socialsekreterare. Ring 0520-49 58 00. Stödfrågor till dig som anmäler - Trollhättans stad (trollhattan.se)

Gäller din oro en vuxen person som kan vara i behov av hemtjänst eller boendestöd så ska du istället kontakta Biståndsenheten, Omsorgsförvaltningen via Trollhättans Stads kontaktcenter på tel.nr 0520-49 50 00 måndag-fredag mellan kl. 08.00-16.30 alternativt Biståndsenhetens säkra e-brevlåda.

Behandling av personuppgifter

Personuppgifter behandlas enligt gällande dataskyddslagar. Personuppgiftsansvarig är Arbetsmarknads- och socialnämnden. För mer information och kontaktuppgifter besök Arbetsmarknads- och socialnämnden (extern länk, öppnas i nytt fönster)

Frågor om e-tjänsten

Mottagningsgruppen
social@trollhattan.se
0520-49 58 00

Fråga om inloggning

Om du loggar in så kan vi förifylla frågor med uppgifter vi hämtar från andra system t.ex. skatteverket.

Du kan även få återkoppling om ärendets status och notifiering om handläggaren behöver mer information.

Gå vidare utan inloggning

Du kommer att gå igenom följande steg:

Föregående Nästa